На 29 ноември в галерия-книжарница София Прес беше представена последната

...
 На 29 ноември в галерия-книжарница София Прес беше представена последната
Коментари Харесай

ЛЮБОМИР ЧЕРНЕВ ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ СТИХОСБИРКА „ЗА КРАСОТАТА“

 На 29 ноември в галерия-книжарница София Прес беше показана последната стихосбирка на Любомир Чернев- „ За хубостта ”.  Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов показа книгата, а писателят Владислав Кцарски разяснява поезията в последната стихосбирка на поета.
Боян Ангелов дефинира събитието като част от тържествата свързани със 70-годишнината на  издателство „ Български публицист ”: „ Издателството не се стреми към някакви звездни или по-дълготрайни облаги, не се води от политиката на Западните страни, където всичко е търговия или всичко е пари. Ние сме си традиционалисти и поддържаме корените и традициите на българската литература, които напълно не са за занемаряване и защото всяка национална литература има своите особености, своите нюанси, в издателство „ Български публицист ” ние се стремим да привличаме създатели, които държат на българската традиция “.

Изказването на Кацарски провокира доста позитивни страсти у всички посетители. Той намерено показа, че доста мъчно сдържа своето мнение, без значение дали е положително или неприятно. „ В третата си книга, Чернев за следващ път ни демонстрира, че е занаятчия на изчистения смисъл, на чувството за действителност, със напълно лек привкус на загадъчна сантименталност. Усещанията са поднесени с картини, близки до всеки познавач на хубостта. Детайлността оказва помощ на читателя да се потопи в показания свят на облици, цветове и показа. Представя оня скъп час, в който сетивата се отдават на красиво съзерцаване, една превърната картина в неповторимо положение ”, показа поетът, публицист и публицист.

Самият стихотворец Любомир Чернев показа насладата си от обстоятелството, че книгата му е излязла точно на 1 ноември и благодари на всички, които са му помогнали по пътя на издаването и популяризирането й.

 

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР